Statige boerderij gelegen nabij een jachthaven in Friesland

vanaf 12 - 25 personen
12 slaapkamers
5 badkamers
Huisdieren niet toegestaan
Aangepast voor mindervaliden
Vakantieadres: 335
 • Deel dit vakantieadres:
 • Gezien de ligging midden in het dorp, wordt de accommodatie niet verhuurd aan luidruchtige groepen met enkel personen onder de 35 jaar.
  Beschikbaarheid & Prijzen
  Beschrijving
  Gelegen pal aan een jachthaven vind je in het hart van het dorp dit vakantieadres voor families en vriendengroepen. Het dorp heeft een eigen strandje om te zwemmen en op enkele kilometers ligt het strand van de Leien, zeer geschikt om te surfen. De Leien is ook een prachtig gebied voor roeien en kanovaren, afvaart voor de deur van de accommodatie! Kano's, roeiboten, surfplanken en zeilboten zijn te huur. Surf en zeillessen zijn te regelen.

  De boerderij is met behoud van de oorspronkelijke aanblik geheel verbouwd tot groepsaccommodatie. De haast adembenemende hoogte van de centrale ruimte met zijn prachtige gebinten is bewaard gebleven. In deze ruimte staat een tafeltennistafel, voetbaltafel en sjoelbak. Op deze wijze ben je ervan verzekert dat er ook bij minder weer voldoende ‘vertier’ is voor de kinderen. Het grasveld achter de accommodatie biedt mogelijkheden voor basketbal en volleybal.

  In de grote ruimte vind je zes gezellige 2-persoonskamers en zes 4-persoonskamers. Er zijn ruim voldoende douche- en toiletvoorzieningen aanwezig. Alle kamers hebben een wastafel met warm en koud water. Twee 2-persoonskamers zijn verbonden met een ruime badkamer met aangepaste voorzieningen voor mindervaliden. Op de verhoging boven het sanitair is een gezellige ruimte gecreëerd met een leestafel en bankjes bij de TV.

  Naast de centrale ruimte beschik je over een extra leefruimte die door veel groepen als eetgedeelte wordt gebruikt. Een gezellige ruimte met aan de ene kant openslaande deuren en aan de andere kant de oude stalruitjes.

  De keuken is modern ingericht en voorzien van een 6-pits Atag fornuis, oven, warmhoud-oven, au bain Marie, grote koelkast, vriezer en horeca vaatwasser (vloeibare zeep voor vaatwasser aanwezig). De gehele accommodatie is voorzien van zowel centrale verwarming als vloerverwarming.

  De winkels voor de dagelijkse levensbehoeften vind je allemaal in het dorp. Het Bergumermeer is bekend door de BM-zeilboot en dus een eldorado voor zeilers! Vissers kunnen op de Leien, het Bergumermeer en het Prinses Margrietkanaal goed terecht.

  Opmerking: Gezien de ligging midden in het dorp, wordt de accommodatie niet verhuurd aan luidruchtige groepen met enkel personen onder de 35 jaar.

  Bijzonderheden:
  Dit vakantieadres is zowel voor kleine als grotere groepen geschikt en staat daarom twee keer op ons platform. Het betreft hetzelfde vakantieadres met dezelfde foto's & prijzen en wordt dus ook altijd aan één groep tegelijk verhuurd.
  De zekerheden van Vakantieadressen.nl
  • Rechtstreeks contact met de verhuurder
  • Boek rechtstreeks bij de verhuurder
  • Betaal rechtstreeks aan de verhuurder
  Kamer indeling
  Beneden:
  Slaapkamer 1: 2x 1-persoons bed + wastafel
  Slaapkamer 2: 2x 1-persoons bed + wastafel
  Slaapkamer 3: 2x 1-persoons bed + wastafel
  Slaapkamer 4: 2x 1-persoons bed + wastafel
  Slaapkamer 5: 2x 1-persoons bed + wastafel
  Slaapkamer 6: 2x 1-persoons bed + wastafel
  Slaapkamer 7: 2x 1-persoons bed + 1x stapelbed + wastafel
  Slaapkamer 8: 2x 1-persoons bed + 1x stapelbed + wastafel
  Slaapkamer 9: 2x stapelbed + wastafel
  Slaapkamer 10: 2x stapelbed + wastafel
  Slaapkamer 11: 2x stapelbed + wastafel
  Slaapkamer 12: 2x stapelbed + wastafel

  Sanitair 1: 1 douche en 1 toilet + wastafel
  Sanitair 2: 2 douches en 1 toilet + dubbele wastafel
  Sanitair 3: 1 douche en 1 toilet + wastafel
  Sanitair 4: 2 douches en 1 toilet + dubbele wastafel
  Sanitair 5: 1 aangepaste douche en 1 toilet + wastafel
  Direct bereikbaar vanaf slaapkamer 6.

  Extra toiletvoorzieningen: 2 toiletten en 2 urinoirs.
  Faciliteiten
  Locatie vakantieadres & overzicht Groepsactiviteiten
  Natuur
  De accommodatie ligt tussen natuurgebied de Leyen en het Bergumermeer en heeft een directe aansluiting op open vaarwater. Er zijn verschillende mooie wandelroutes te vinden, met een afwisseling van natuur en gezellige Friese dorpen. Rondom de Leyen liggen verschillende uitkijktorens, van waaruit je een adembenemend uitzicht hebt over het meer. Er is – evenals bij het Bergumermeer – een klein strand aanwezig waar je heerlijk kunt genieten van de zon.

  Activiteiten
  Er wordt veel watersport beoefend in dit gebied. Onder andere Watersportbedrijf de Lits voorziet in alle mogelijke vormen. Kanoën, suppen, roeien, als waterrat ben je hier aan het juiste adres. In Burgum bevindt zich klimparcours ‘Aventoer’ en op iets verdere afstand ligt dierentuin AquaZoo in Leeuwarden.

  Dorpen en steden
  Op redelijke afstand liggen naast Burgum ook Drachten en Leeuwarden. De afstanden zijn op het Fries platteland wat groter, dus één van de omliggende kleinere dorpjes is ook de moeite van het bezoeken waard. De winkelcentra zijn wellicht niet aanwezig als in de steden, maar de gezellige terrasjes en kleine winkeltjes weten je al snel te verleiden voor een bezoek!
  Direct contact met de verhuurder.