Veel gestelde vragen

Wij proberen om zoveel mogelijk informatie bij de presentatie van onze aangesloten vakantieadressen te plaatsen. Heb je een vraag, bekijk dan eerst onderstaande veel gestelde vragen. Is jouw vraag nog niet beantwoord of heb je hulp nodig bij het boeken? Dan staat onze klantenservice elke werkdag voor jou klaar.

 • Kies een aankomst & vertrek en vul het boekingsformulier in. De verhuurder zal vervolgens contact met je opnemen om de boeking verder af te handelen. Wanneer de verhuurder de boeking heeft goedgekeurd, ontvang je automatisch een e-mail.

 • Ja, het stellen van een vraag kan eenvoudig door het invullen van het optieformulier. De vraag plaats je vervolgens bij 'Uw gegevens' > 'Persoonlijk bericht voor de verhuurder'. De verhuurder zal de vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 • Ja, dat is mogelijk. Vul hiervoor het optieformulier in en stel je vragen alvast in het 'opmerkingen' veld. Dit kun je eenvoudig ingeven bij 'Uw gegevens' > 'Persoonlijk bericht voor de verhuurder'. De verhuurder kan aan de hand daarvan direct telefonisch contact met je opnemen!

 • Bij de meeste vakantieadressen is het mogelijk om een optie te plaatsen.

  - Een optie plaats je wanneer je bijna zeker weet dat je gaat boeken, maar nog even met de rest van de groep wilt overleggen. Het vakantieadres wordt dan tijdelijk voor jou geblokkeerd.

  - Om ervoor te zorgen dat er niet teveel vakantieadressen tijdelijk worden geblokkeerd, kun je maximaal 3 opties tegelijk hebben lopen.

  - Wil je een kijkafspraak inplannen? Plaats dan eerst een optie op de voorkeursperiode.

  - Een optie is kosteloos & vrijblijvend, en veelal 3 tot 5 dagen mogelijk. Binnen deze termijn laat je de verhuurder weten of je de optie wenst om te zetten in een boeking.

  - Opties zijn pas definitief nadat deze door de verhuurder zijn bevestigd.

 • Ja, dat kan. Je dient eerst een optie te plaatsen op de periode die je eventueel wilt boeken. Bij de opmerkingen geef je aan dat je een kijkafspraak wilt inplannen. De verhuurder neemt vervolgens contact met je op om een kijkafspraak in te plannen. Heb je nog geen definitieve datum? Ook dan is het nodig om een optie te plaatsen, waarbij je bij de opmerkingen vermeldt dat je nog geen definitieve datum hebt. Let op: het inplannen van een kijkafspraak vraagt om afstemming met de verhuurder en is daarom niet op de dag zelf (vandaag) mogelijk.

  Tip: Steeds meer vakantieadressen hebben een virtuele rondleiding (360° tour), zodat je zelf door het huis heen kunt lopen. Soms is een kijkafspraak na het zien van de 360° tour niet meer nodig. Als een vakantieadres een 360° tour heeft, vind je deze bovenaan de pagina bij de kamer indeling.

 • Selecteer de door jou gewenste aankomst & vertrekdata in de kalender, voer het aantal personen in en je ziet direct de totaalprijs én de omgerekende prijs per persoon.

 • Ja, de beschikbaarheid is actueel. De beschikbaarheid wordt actief door de aangesloten verhuurders bijgehouden. Je mag er dan ook vanuit gaan dat de beschikbaarheid actueel is. Mocht de beschikbaarheid van een vakantiehuis niet actueel blijken te zijn, dan verzoeken wij je dit door te geven aan onze klantenservice.

 • Nee, het is niet mogelijk om kosteloos te annuleren. Met het plaatsen van een boeking ontstaat er een betaalverplichting wanneer je boeking door de verhuurder is geaccepteerd. Iedere verhuurder is vrij om zijn eigen annuleringsbeleid te bepalen. De verhuurder zal je hiervan op de hoogte stellen bij het versturen van de boekingsbevestiging. Veelvoorkomend in onze sector zijn de volgende annuleringstermijnen en bijbehorende percentages.

  • Bij een annulering meer dan 12 maanden voor aankomst, 10% van het totaalbedrag. 
  • Bij een annulering binnen 6 tot 12 maanden voor aankomst, 30% van het totaalbedrag.
  • Bij een annulering binnen 4 tot 6 maanden voor aankomst, 70% van het totaalbedrag.
  • Bij een annulering binnen 2 tot 4 maanden voor aankomst, 80% van het totaalbedrag.
  • Bij een annulering binnen 2 maanden voor aankomst, 95% van het totaalbedrag.
  • Bij een annulering op of na de dag van aankomst, 100% van het totaalbedrag.

  Desgewenst kun je ervoor kiezen om een (groeps)annuleringsverzekering af te sluiten. Voer eerst de gewenste datum én het aantal personen in. Vervolgens wordt in het optie- of boekingsformulier de premie(kosten) getoond, waarna je de groepsannuleringsverzekering desgewenst kunt toevoegen. Klik hier voor meer informatie.

 • Zowel voor, tijdens als na het verblijf is de verhuurder het aanspreekpunt voor al je vragen over bijvoorbeeld het vakantiehuis en je verblijf.

 • Op onze websites worden vanuit privacy overwegingen geen adresgegevens van vakantieadressen getoond. Op de kaart bij 'Locatie vakantieadres & overzicht Groepsactiviteiten' vind je een nauwkeurige weergave van de locatie van het vakantieadres. Na je boeking ontvang je de adresgegevens van de verhuurder.

 • Nadat de verhuurder je boeking heeft goedgekeurd, ontvang je van de verhuurder een boekingsbevestiging inclusief betalingstermijnen. Je betaalt dus rechtstreeks aan de verhuurder. De verhuurder is vrij om zijn eigen betalingstermijnen te hanteren. Veelvoorkomend is een aanbetaling van ca. 50% binnen 2 weken na boeken en de resterende 50% uiterlijk 6 weken voor aankomst.

 • Ja, het is mogelijk om via Groepsaccommodatie.nl een groepsannuleringsverzekering bij te boeken. Klik hier om de premie (kosten) te berekenen.

 • De prijzen liggen vast en wisselen niet op basis van bezoeken en/of cookies. Het verschil ontstaat vaak door het wel of niet invullen van het juiste aantal personen. Bij veel vakantieadressen worden per persoon extra kosten berekend voor bedlinnen, handdoeken, toeristenbelasting etc. De prijs is dus hoger als je meer personen ingeeft. Geef dus altijd het juiste aantal personen in voor een juiste totaalprijs.

 • Je  betaalt rechtstreeks aan de verhuurder. Nadat de verhuurder je boeking heeft goedgekeurd, ontvang je van de verhuurder een boekingsbevestiging inclusief betalingstermijnen. De verhuurder is vrij om zijn eigen betalingstermijnen te hanteren. Veelvoorkomend is een aanbetaling van ca. 50% binnen 2 weken na boeken en de resterende 50% uiterlijk 6 weken voor aankomst.

 • Ieder vakantieadres hanteert zijn eigen aankomst- en vertrektijden. Kies de gewenste aankomst- en vertrekdatum en de aankomst- en vertrektijden komen automatisch in beeld.

 • Bij ieder vakantieadres staat vermeld wat er bij de prijs is inbegrepen. Kies de gewenste aankomst- en vertrekdatum en je ziet direct een overzicht met alles wat bij de prijs is inbegrepen. Op het boekingsformulier zie je een overzicht van optioneel bij te boeken extra's en eventuele kosten welke niet bij de prijs zijn inbegrepen en/of achteraf worden verrekend met de waarborg.

 • Bij ieder vakantieadres staat bovenaan de pagina of honden zijn toegestaan. Bij de meeste vakantieadressen is ook vermeld hoeveel honden welkom zijn. Gebruik het filter 'huisdieren toegstaan' om alleen vakantieadressen te zien waar de hond van harte welkom is.

 • De meeste verhuurders vragen een waarborg. Wanneer er een waarborg betaald moet worden, staat dit bedrag op het boekingsformulier vermeldt. Iedere verhuurder kan zelf bepalen binnen welke termijn en onder welke condities hij/zij de waarborg terug betaalt. Veelvoorkomend in onze sector is om de waarborg binnen 2 weken na vertrek terug te betalen.

 • Voordat wij een nieuw vakantieadres online plaatsen, kijken wij eerst goed of deze voldoet aan onze kwaliteitseisen en aansluit bij onze doelgroep. Bij veel vakantieadressen zijn de foto's, plattegronden en virtuele rondleiding door ons gemaakt. Wij bezoeken niet standaard alle vakantieadressen, maar kunnen wel stellen dat wij bij de meeste vakantieadressen hebben bezocht.

 • Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn over onze positie. Hierover kunnen wij kort zijn: wij (Groepsaccommodatie.nl) zijn enkel een tussenpersoon die met behulp van onze website jou de mogelijkheid biedt om rechtstreeks in contact te komen met de verhuurder van een vakantiehuis. Dit houdt in dat verhuurders de website van Groepsaccommodatie.nl gebruiken om hun vakantiehuis aan te bieden aan jou als potentiële gast. Daarnaast heb jij de mogelijkheid om via onze website vakantiehuizen te zoeken en te vergelijken. Hierbij houden wij ons enkel bezig met het faciliteren van een website via waar dit contact tot stand kan komen. Als je contact zoekt met de verhuurder (bijvoorbeeld door een optie te plaatsen of een boeking te doen), zal deze verhuurder jouw bericht rechtstreeks ontvangen. Tijdens dit contact kun jij en de verhuurder besluiten om een (boekings)overeenkomst aan te gaan. Groepsaccommodatie.nl laat jou en de verhuurder geheel vrij om een (boekings)overeenkomst naar eigen inzicht vorm te geven. Met '(boekings)overeenkomst' wordt bedoeld: iedere overeenkomst (schriftelijk, mondeling of in welke vorm dan ook) en/of afspraken (schriftelijk, mondeling of in welke vorm dan ook) die gemaakt zijn tussen de gast(en) en de verhuurder. Wij benadrukken dat wij (als Groepsaccommodatie.nl zijnde) geen onderdeel zijn van deze (boekings)overeenkomst tussen de gast(en) en de verhuurder.

Huis is toegevoegd aan je favorieten
Huis is verwijderd uit je favorieten